Πρώτα η εντιμότητα, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Θέμα συζήτησης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, εκτός μάλιστα της ημερήσιας διάταξης, έγινε η τοποθέτηση νέας Προϊσταμένης στην Ταμειακή Υπηρεσία.

Η υπάλληλος την οποία ο Δήμαρχος όρισε στη θέση της Προϊσταμένης, απ’ό,τι πληροφορήθηκα, δεν είναι καινούργια στο Δήμο Γαλατσίου. Έχει κάποια χρόνια προϋπηρεσίας, στη δε Ταμειακή Υπηρεσία εργάζεται εδώ και 10 μήνες και ενημερωνόταν μάλιστα για να αναλάβει αυτή ακριβώς τη θέση.
Η αντίθεσή της στην επιλογή του Δημάρχου να αναλάβει αυτό το πόστο και τα σχετικά παράπονά της, απ’ό,τι φαίνεται, έφεραν το θέμα προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να λέει ότι «εγώ δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο με τους εργαζόμενους στο Δήμο μας σε ποιά θέση θέλουν και τους αρέσει να εργαστούν. Είναι υποχρεωμένοι όταν έχουμε ανάγκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.»

Ο κ. Ζώμπος, παίρνοντας το λόγο και απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, είπε ότι «όχι μόνο πρέπει να κάνετε διάλογο, κύριε Δήμαρχε, αλλά και να συζητάτε μαζί τους σε ποιά θέση θα είναι ευχαριστημένοι να εργαστούν».
Αποδεικνύεται ότι ορισμένοι ακόμα και μετά την 10ετή οικονομική κρίση, την οποία ακόμα βιώνουμε, δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Εγώ θα πρότεινα κάτι καλύτερο από αυτό που είπε ο κ. Ζώμπος. Να μην κάνουν καν τον κόπο να πηγαίνουν για δουλειά οι εργαζόμενοι στο δήμο και να τους κατατίθεται κανονικά ο μισθός κάθε μήνα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ακούστηκε ακόμα ότι στη θέση της Προϊσταμένης της Ταμειακής Υπηρεσίας θα πρέπει να τοποθετηθεί κάποιος που διαθέτει εμπειρία. Δηλαδή οι 10 μήνες δεν είναι αρκετός χρόνος;
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί πρέπει πάνω απ’όλα να διαθέτει εντιμότητα και εργατικότητα. Και να υπενθυμίσω ότι εμπειρία – και μπόλικη μάλιστα – διέθετε και η προηγούμενη Προϊσταμένη η οποία κατηγορείται για την κατάχρηση των 230.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή